روانشناسي

 
 
حركات دست | روان شناسي حالت دست
|

حركات دست| روان شناسي حالت دست

آيا مي دانيد كه نحوه حركات دست مي تواند حاوي پيام هاي مختلفي باشد و پيام هايي را براي طرف مقابل داشته باشد؟ افراد در حين برقراري ارتباط، اطلاعات زيادي را به صورت غيركلامي به يكديگر منتقل مي كنند.

حركات چشمي، بيانات چهره اي، حركات بدن مانند حركات دست ها همگي مي توانند پيام هاي مهمي را به طرف مقابل انتقال دهند، هم چنين آن ها پيام هاي بسياري در مورد تمايل فرد به ارتباط، ميزان اعتماد به نفس، وضعيت خلقي و بسياري از موارد اين چنين را در اختيار طرف مقابل قرار مي دهند.

در اين شرايط اگر در مورد روانشناسي دست، آگاهي داشته باشيد مي توانيد مهارت هاي ارتباطي خود را افزايش دهيد در ادامه اين مقاله به بيان نكاتي در اين باره مي پردازيم كه مطالعه آن مي تواند براي شما مفيد باشد.

توجه به روانشناسي حركات دست چه فايده اي دارد؟
زماني كه شما با ديگران ارتباط برقرار مي كنيد مغزتان به صورت خودكار از دست هايتان استفاده مي كند تا احساسات و افكارتان را به فرد مقابل انتقال دهد، در اين شرايط دست هايتان، نگفته هايي را كه بيان نكرده ايد را به ديگران انتقال مي دهد.

در صورتي كه آگاهي خود را در مورد زبان بدن و حركات دست ها افزايش دهيد مي توانيد با ديگران ارتباط موفقي داشته باشيد و اين مسئله كليد برقراري ارتباط موفق شما با ديگران خواهد بود.

اگر زماني طرف مقابل تان افكارش را پنهان كند دست هاي او پيغام هايي را براي او مي فرستد كه مي تواند حقيقت را بيان كند، در صورتي كه نسبت به اين پيام ها آگاهي داشته باشيد واكنش و عكس العمل هاي بهتري را مي توانيد از خودتان نشان دهيد.

براي اين كه در اين زمينه مهارت هاي بيشتري را كسب كنيد بايد ابتدا از خودتان شروع كنيد و در موقعيت هاي مختلف به حركات و حالات دست هايتان توجه داشته باشيد.

حركات دست را بشناسيد
در اين مقاله حركات و حالات دست كه افراد در موقعيت هاي مختلف از خود نشان مي دهند را بيان مي كنيم و پيام هايي كه هر كدام از حركات منتقل مي كند را مورد بررسي قرار مي دهيم.

حركات دست در زمان دست دادن
نحوه دست دادن ديگران با شما، مي تواند احساسات طرف مقابل را در مورد شما آشكار كند، وقتي طرف مقابل تان با كفت دست به طور كامل دست شما را لمس مي كند، اين پيغام را مي رساند كه به ارتباط با شما علاقه مند است و دوست دارد رابطه اش را با شما حفظ كند و احساس آشنايي مي كند.

دست دادني كه فرد تنها با انگشتان خود دست شما را لمس مي كند نشان دهنده علاقه كمتر و حتي در مواردي راحت نبودن در آن موقعيت مي باشد. هم چنين دست هاي سرد و خميده نشان دهنده اين است كه طرف مقابل تنش هاي بسياري را تجربه كرده است.

البته توجه داشته باشيد كه اين امر لزوما به خاطر حضور شما نمي باشد بلكه ممكن است فرد شرايط سختي را تجربه كرده باشد و در اين موقعيت با مسائل مختلفي رو به رو باشد.

گرفتن كف دست ها رو به پايين
وقتي فرد در زمان صحبت كف دستش را به سمت پايين نگاه مي دارد نشان دهنده اعتماد به نفس بالاي او مي باشد، اگر چه اين حالت ممكن است خشكي و انعطاف ناپذيري او را نشان دهد.


حركات دست
اگر كف دست ها رو به پايين با انگشت هاي كشيده باشد، نشان دهنده احساساتي مانند قدرت طلبي، تسلط و ناديده انگاري مي باشد.

در صورتي كه شما با اين طور فردي رو به رو هستيد كه در زمان صحبت كردن دست هايش را به اين شكل نگه مي دارد به طور غيرمستقيم به شما مي گويد كه عقايدش قابل تغيير نمي باشد و شما بايد با او كنار بياييد و رويكرد خودتان را عوض كنيد.

گرفتن كف دست ها رو به بالا
گرفتن كف دست به سمت بالا به طور معمول اثر مثبتي بر روي ديگران مي گذارد، در صورتي كه فرد با دست هاي باز و رو به بالا به ديدار شما مي آيد نشان دهنده ميزان بالايي از پذيرش، اعتماد به نفس و تمايل به ارتباط است.

گذاشتن دست روي قلب
زماني كه فرد دستش را روي قلبش مي گذارد در واقع به شما مي گويد كه تمايل به پذيرفته شدن و مورد اعتماد قرار گرفتن دارد.

منبع:كانون مشاوران ايران-حركات دست | روان شناسي حالت دست



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/12/1 
زمان : ۱۴
روانشناسي و سلامت روان
|

هر چند كه سيگموند فرويد يكي از چهره هاي برجسته در حوزه روان شناسي مي باشد، ولي رشته روان شناسي نسبت به آن دوره زماني پيشرفت قابل توجهي داشته است.

روز به روز رابطه روان شناسي با حوزه هاي علمي مختلف (شامل زيست شناسي، عصب شناسي، جامعه شناسي، انسان شناسي و علم اقتصاد) بيشتر مي شود.

در ضمن محدوديت هاي مربوط به حوزه هاي فرعي روان شناسي كه در گذشته وجود داشته است، در حال حاضر به خودي خود از بين رفته است؛

امروزه اين امكان وجود دارد كه تيم هاي ميان رشته اي كه داراي سطوح تحليل چندگانه (شامل سطوح اجتماعي، شناختي يا بيولوژيكي) هستند، به منظور رفع يك مشكل مشترك با هم همكاري كنند.

روان شناسي بيولوژيكي
روان شناسي بيولوژيكي عبارت از مطالعه روان شناسي مي باشد كه بر مبناي رفتار است.

روان شناسي بيولوژيكي بيشتر مبتني بر روابط مابين فرآيند هاي روان شناختي و اتفاقات روان شناختي مربوطه مي باشد (به بيان ديگر مبتني بر پديده ذهني بدني مي باشد).

اين حوزه بيشتر بر روي عملكرد ذهن و سيستم عصبي در فعاليت هايي (همانند تفكر، ياد گرفتن، احساس كردن، درك كردن و مشاهده كردن) متمركز است كه به عنوان مشخصه انسان و حيوان در نظر گرفته مي شوند.

روان شناسي رشد
روان شناسي رشد يك شاخه اي از روان شناسي مي باشد كه با تغييرات موجود در عملكرد شناختي، انگيزشي، رواني – فيزيولوژيكي و اجتماعي مرتبط است كه در طول گستره زندگي انساني صورت مي گيرد.

در طول قرن نوزدهم و اوايل قرن بيستم روان شناسي رشدي بيشتر مربوط به روان شناسي كودك بود. با اين وجود، در دهه ۱۹۵۰ اين حوزه از روان شناسي بيشتر به مطالعه روابط مابين متغيرهاي شخصي و رشد كودك متمركز شد؛

همچنين نظريه هاي رفتاري بي اف اسكينر (B.F. Skinner) و نظريه هاي شناختي جين پيگت (Jean Piaget) بر روي رشد و پيشرفت كودك تا دوره نوجواني متمركز بودند.

روان شناسي رشدي عبارت از مطالعه علمي در مورد نحوه و دليل تغيير ماهيت و وجود انساني در طول دوره هاي مختلف زندگي مي باشد. اين حوزه از روان شناسي در گذشته بر روي نوزادان و كودكان متمركز بود؛

با گسترش يافتن روان شناسي رشد، اين حوزه دوره هاي نوجواني، رشد بزرگسالي، كهنسالي و كل طول زندگي را هم شامل شده است.

اين حوزه تغييرات صورت گرفته در سه حوزه مهم را بررسي مي كند كه عبارتند از: رشد فيزيكي، رشد شناختي و رشد عواطف اجتماعي.

اين سه حوزه شامل طيف گسترده اي از موضوعات مي باشند كه مي توان به مهارت هاي حركتي، عملكردهاي اجرايي، شناخت اخلاقي، يادگيري زبان، تغيير اجتماعي، رشد شخصيتي، رشد عاطفي، مفهوم خود و تشكيل هويت اشاره كرد.

روان شناسي رشد تاثيرات مربوط به طبيعت و رشد را بر روي فرآيند رشد انساني و فرآيندهاي مربوط به تغييرات صورت گرفته را در طول زمان بررسي مي كند.

متخصصان اين حوزه تعاملات مابين ويژگي هاي شخصيتي، رفتار فردي و عوامل محيطي (شامل زمينه اجتماعي و محيط ساخت) را بررسي مي كنند.

منبع:مشاور كو:مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روانشناسي و سلامت روان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/5/3 
زمان : ۱۸
۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم
|

“چه اقداماتي موجب ارتباط سالم مي شود؟” ممكن است يافتن راز لذت بردن از شام، كارت پستال هاي دستي و ارتباط جنسي شهواني چالش انگيز باشد. در اين مقاله 15عادت براي سلامت زوج ها را به شما ارائه مي دهيم.
1.انتظار پس دادن هيچ چيزي را نداشته باشيد.
شما ابراز دلسوزي، همدلي و احترام متقابل مي كنيد. در رابطه هاي ناسالم، فرد با هر رفتاري انتظار جبران از طرف مقابل دارد. از تفكر داد و ستد گرايانه پرهيز كنيد.
2.همسرتان را به خاطر خودش دوست داشته باشيد نه به دليل ظرفيت هايش
در يك رابطه سالم شما همسرتان را به خاطر بودن در كنارتان، دوست داريد و

سعي مي كنيد بيشتر در مورد همسرتان، آرزوها و روياهاش بدانيد. در يك رابطه ناسالم شما سعي داريد تا همسرتان را به آنچه شما مي خواهيد تغيير دهيد يا شما او را به خاطر فردي كه يك روز خواهد شد دوست داريد.


3.بهتر است ارتباطتان در يك جاي امن باشد.
يك رابطه سالم دنيايي خصوصي را خلق مي كند كه در آن زوجين خودشان را در اختيار يكديگر قرار مي دهند. در آن مكان، تجارب و شناخت عميق يكديگر به صورت متقابل حاصل مي شود. اما، در يك رابطه ناسالم، نقاط ضعف، جزييات رابطه جنسي و رازهايتان با ديگران اشتراك گذاشته مي شود و يا به يك سند مُهر شده براي شوخي در جمع تبديل مي شود.
4.دعواهاي بين زن و مرد براي اصلاح است نه براي بردن.
دعوا نشانه آسيب زدن نيست، بلكه آن مي تواند به عنوان ابزاري براي درك سازنده محسوب شود. به اشتراك گذاشتن عاشقانه نيازها، خود را وارد بحث كردن و يافتن راه حل ها ابزاري قوي در ايجاد صميميت و ارتباط هستند. در يك رابطه سالم، دعوا به معناي وجود تلاش واقعي هر دو طرف براي ديدن نقطه نظرات يكديگر و درك احساسات متقابل و اقدام در جهت حل منصفانه تعارض است. در مقابل، در يك رابطه ناسالم؛ دعوا ابزاري و فرصتي مهم براي تلافي كردن است.
براي مطالعه مطالب بيشتر در زمينه ارتباط سالم بيشتر بخوانيد:
راهنماي در جهت كم شدن مشكلات خانوادگي
5. بايكديگر رابطه مشترك تري داشته باشيد نه رقابت و چشم و هم‌چشمي.
در رابطه هاي سالم، هر دو نفر يك ديد مشترك بوده و داراي يك هدف براي آينده مي باشند. اعمال و فعاليت هاي مورد نظر براي حمايت از يكديگر در رسيدن به اهداف تعيين مي شوند و هر برنده به عنوان برنده تيم يا گروه تلقي مي شود. در ارتباط ناسالم، نوعي رقابت براي شكست ديگري حاكم است. آن (رابطه) پر از منفعت شخصي و درخواست هايي مي شود كه شخص مجبور است رؤياهايش را فداي آنها كند تا اينكه به آنها برسد.

منبع: مركز مشاوره ستاره ايرانيان-۱۵ عادت رفتاري در زوجين با ارتباط سالم



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/7/29 
زمان : ۰۶
چگونه رابطه اجتماعي خوبي برقرار كنم؟
|

براي افرادي كه معتقدند در تنهايي آرامش و رضايت بيشتري دارند و بهترين لحظات شان، لحظه هايي است كه تنها مشغول كار خود بوده و كسي مزاحم شان نمي شود، شنيدن اين واقعيت كه ارتباط و برقراري ارتباط اجتماعي يك نياز اساسي محسوب مي شود، كمي غيرقابل باور است.

نحوه برقراري ارتباط اجتماعي با ديگران
حقيقت اين است كه اگرچه همه ي ما لحظاتي از عمرمان به شدت خواستار تنهايي بوده ايم، اما بيشترين زمان بيداري خود را در تعامل با ديگران سپري كرده و از اين مراوده لذت مي بريم.

البته اين موضوع در افراد مبتلا به اختلال شخصيت اسكيزوئيد متفاوت است.

افراد مبتلا به اين اختلال از تعامل و بودن در اجتماع و ارتباط گريزان بوده و به شدت( البته دائم )، خواهان تنهايي و انزوا هستند.

انسان ذاتا يك موجود اجتماعي است كه در دامان رابطه شكل گرفته و متولد مي شود.

علاوه بر اين كه ارتباط يك نياز اساسي انسان است، بسياري از نياز هاي ما در دامان ارتباط برطرف مي گردد،

به عنوان مثال نياز هاي مادي، نياز به احترام و تعلق خاطر، نياز به عشق و صميميت، نياز به احترام و تائيد و ساير نياز ها در دل ارتباط برطرف مي گردد.

 

چگونه رابطه اجتماعي خوبي برقرار كنم؟
بعلاوه برقراري ارتباط اجتماعي باعث افزايش فرصت در زمينه هاي كاري، پيشرفت، يادگيري، همكاري و در نهايت افزايش احتمال موفقيت مي گردد.

همچنين تحقيقات نشان داده كه افرادي كه ارتباط اجتماعي بيشتري با ديگران دارند، از سلامت روان و رضايت بيشتري نيز برخوردارند.

راز ارتباط اجتماعي موثر و موفق ( از رابطه بد به رابطه خوب)
رابطه اجتماعي با ديگران (خانواده، دوست، همكار)، علاوه بر اين كه باعث برطرف شدن نياز ها، افزايش سلامت روان و ميزان رضايت مندي از زندگي مي شود،

مي تواند مشكل ساز گردد.

اين موضوع بخصوص در مواقعي كه خود شما يا طرف مقابل تان از مهارت هاي اجتماعي مناسب برخوردار نباشيد، ديده مي شود.

وقتي در يك رابطه ي اجتماعي نامطلوب قرار داريم سه راه كار براي ادامه پيش رو داريد:

الف: مي توانيد رابطه معيوب را به كل قطع كنيد( گزينه پرطرفدار بسياري از افراد!).
ب: مي توانيد با همين وضعيت به رابطه ادامه دهيد يا منتظر تغيير رفتار طرف مقابل تان باشد( راه كاري كه توسط اكثر مردم انتخاب مي شود).
ج: مي توانيد به دنبال راه كار و تغييراتي در رفتار خود جهت بهبود ارتباط اجتماعي تان باشيد.

منبع :كانون مشاوران ايران-چگونه رابطه اجتماعي خوبي برقرار كنم؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1399/4/23 
زمان : ۱۰
آيا روان شناسان اينترنتي رايگان واقعي هستند؟
|

پاسخ كوتاه اين سؤال اين است: بله. روانشناسان اينترنتي انسان هاي واقعي هستندكه تحصيلات تكميلي روانشناسي دارند.

متخصصان اينترنتي، مجوزها و اعتبارهاي مشابه مشاوران سنتي و حضوري دارند.

ما روان شناسان اينترنتي اشتياق داريم كه به افرادي مانند شما كه با چالش هاي زندگي درگير هستيد كمك كنيم.

شايد شما با بيماري رواني مانند اختلال دوقطبي، اضطراب يا افسردگي زندگي مي كنيد و بايد به يك درمانگر مراجعه كنيد.

 ما مي توانيم با احساسات شما همدلي كنيم و مسير را به عنوان يك روانشناس اينترنتي به شما نشان دهيم.

طبق مطالعه اي كه از موسسه ملي بهداشت انجام شد، بيماران از درمان اينترنتي بهبودي چشمگيري داشتند.

چرا بايد با يك روانشناس اينترنتي در ارتباط باشيم؟

روانشناسان اينترنتي مي توانند همان كارهايي را انجام دهند كه پزشكان متخصص رو در رو مي توانند انجام دهند،درست در يك محيط آنلاين.

بنده بيماران زيادي داشته ام كه مشكلات شان  را با استفاده شيوه روان شناسي اينترنتي حل كرده ام .

اگر در مورد درمان آنلاين شك و ترديد داريد ، بدانيد كه بسياري از افراد مانند شما از آن بهره مند شده اند.

درمان اينترنتي به طور واقعي به افراد در مشكلات خود كمك مي كند و سابقه موفقيت را دارد.

در مطالعه اي كه توسط مركز پزشكي دانشگاه پيتسبورگ انجام شده است، بيماران بهبود قابل توجهي در علائم اضطراب و افسردگي پس از استفاده از روش درماني اينترنتي نشان دادند.

درمان روان شناسي روشي مناسب براي مقابله با مشكلات شما است.

مزاياي روان شناسي اينترنتي

يكي از مهمترين مزاياي مشاوره آنلاين اين است كه درمانگر شما از هر مكاني كه مي توانيد به اينترنت دسترسي پيدا كنيد، موجود است.

اگر شغل شما اجازه نمي دهد هر زمان كه بخواهيد به دلايل نامشخصي يك ساعت مرخصي داشته باشيد، اين يك مزيت مهم نسبت به درمان در يك روش سنتي است.

حتي براي افرادي كه كنترل بيشتري نسبت به برنامه خود دارند، هزينه هاي پايين تر پيشنهادات روان شناسي اينترنتي مي تواند قابل توجه باشد.

از يك روان شناس اينترنتي چه انتظاري داريد؟

درمان اينترنتي تقريباً شبيه به روش درماني حضوري است. وقتي يك مشاور را در دفتر خود مي بينيد، مدت مشخصي را براي صحبت كردن با آنها مي گذرانيد.

اين شرايط با يك روان شناس اينترنتي نيز هست. شما آزاد هستيد كه در مورد هرگونه مشكل يا چالشي كه پيش مي آيد با روان شناس اينترنتي بحث كنيد.

روان شناس اينترنتي كه از طريق سايتهاي معتبر آنلاين درماني فعاليت مي كنند، صلاحيت هايي را كه شما از يك درمانگر سنتي انتظار داريد،دارند.

آنها بايد گواهينامه ها و تجربه خود را در پروفايل خود ذكركنند،كه مي توانيد قبل از انتخاب روان شناس اينترنتي خود، آنها را مشاهده كنيد. .

جلسات روان شناسي اينترنتي چگونه هستند؟

در اولين جلسه، شما با روان شناس اينترنتي آشنا مي شويد.

روان شناسان  اينترنتي احتمالاً از شما سؤال هايي در مورد وضعيت فعلي شما خواهند پرسيد تا بهتر بدانند كه چگونه مي توانند به شما كمك كنند.

در حالي كه چندين جلسه طول مي كشد، شما وقت خواهيد داشت تا احساسات خود را نسبت به اوضاع كشف كنيد ، رفتارهاي سالم و ناسالم خود را در رابطه با آن مشخص كنيد و تصميم بگيريد كه چگونه مي خواهيد پاسخ دهيد.

روان شناس اينترنتي به طور معمول از شما سؤالاتي مي پرسد تا شما را به بينش بيشتر در مورد مشكلاتي كه پيش رو داريد راهنمايي كند.

آنها ممكن است تكنيك هاي مديريت احساسات خود را به شما آموزش دهند و به شما در درك چگونگي انتخاب رفتارهايي كه در طي هفته پيش رو به نفع شما باشد، كمك كنند.

جلسات غالباً با يك تكليف خاتمه مي يابد، كه اين ممكن است رفتاري باشد كه در خود يا ديگران بايد به آن توجه كنيد يا يك تكنيك براي امتحان كردن در شرايط روزمره است.

روان شناسان اينترنتي يك اتاق چت خصوصي به شما مي دهند كه در هر زمان مي توانيد براي درمان پيام بگذاريد.

اين سرويس به ويژه هنگامي مفيد است كه مي خواهيد افكار و احساسات خود را در لحظه اي كه اتفاق مي افتد توصيف كنيد.

روان شناس اينترنتي هر از گاهي اتاق چت را بررسي مي كند و مي تواند پاسخ هاي مختصر يا پيام هاي ديگري را در اختيار شما قرار دهد.

يكي ديگر از مزاياي درمان آنلاين و اينترنتي اين است كه جلسه بعدي خود را با آنها داشته باشيد ، مي توانند يادداشت هايي را از آخرين بازديد با آنها مشاهده كنند.

علاوه بر اين، بيشتر اوقات مي توانيد با درمانگرتعامل داشته باشيد و از هر جايي كه به اينترنت دسترسي داشته باشيد اين كار را انجام دهيد.

شما مي توانيد در هر شرايطي از روان شناس اينترنتي بهره ببريد.

منبع: مركز مشاوره و روانشناسي ايران-آيا روان شناسان اينترنتي رايگان واقعي هستند؟



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/10/3 
زمان : ۰۷
روانشناسي انرژي براي درمان بيماري روان
|

يك روش درمان اميدبخش بالقوه
روان شناسي انرژي يك روش تقريبا جديد درماني مي باشد كه رهيافت هاي شرقي مربوط به ذهن و بدن را با روان شناسي غربي و ايده هاي روان درماني تركيب مي كند.

درمانگران روش روان شناسي انرژي ادعا مي كنند كه فشار آوردن به نقاط طب سوزني در حين تفكر به يك اتفاق اضطراب آور مي تواند منجر به درمان اضطراب و فوبياها شود.

هرچند كه همچنان بحث و جدل هاي زيادي در مورد اين روش درماني وجود دارد، ولي مطالعات بعدي نشان داد كه اين روش درمان اميدبخش مي باشد.

روانشناسي انرژي - مشاور كو
روانشناسي انرژي – مشاور كو
تاريخچه روان شناسي انرژي
تكنيك هاي روان شناسي انرژي براي اولين بار در دهه ۱۹۸۰ و توسط روگر كالاهان[۱] و تحت عنوان “روش درمان زمينه تفكر” معروف شد.

يك روان شناس باليني به اسم دويد فينستين[۲] يك برنامه روان شناسي انرژي را توسعه داد كه حتي براي افراد و به منظور استفاده در خانه، آموزش هايي را ارائه مي كرد.

فينستين تاثير مناسبي را بر روي ارائه مبناهاي تكنيك در روش متوازن داشت.

چند شاخه از روان شناسي انرژي وجود دارند كه شامل روش درمان زمينه تفكر ذكر شده در بالا، تكنيك هاي آزادي عاطفي و روان شناسي انرژي جامع مي باشد.

منبع: مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روانشناسي انرژي براي درمان بيماري روان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/6/21 
زمان : ۰۷
روان شناسي/روان درماني آدلريان
|

روان شناسي / روان درماني آدلريان، توسط آلفر آدلر[۲] (۱۸۷۰ – ۱۹۳۷) مطرح شد. آلفرد آدلر به عنوان يك روان پزشك تاثير گذار در طول تاريخ، در اوايل قرن ۲۰ ام توجه فلسفي را در سطح جهاني، به ايده هايي جلب كرد كه نسبتا جديد بودند.

وي بر اين عقيده بود كه شناخت دقيق و نزديك از وضعيت اجتماعي فرد، از طريق بررسي عواملي از قبيل ترتيب ولادت، سبك زندگي، و آموزش والديني، يك امر ضروري مي باشد.

آدلر معتقد است كه هر فردي تلاش مي كند كه به يك شخص مهمي تبديل شود و احساس خوبي داشته باشد.

فهرست مطالب
تاريخچه روان شناسي آدلريان
روان درماني آدلريان
۴ مرحله مربوط به روش درماني آدلريان
انواع روش هاي درماني آدلريان
شناسايي ارزش ها و روان شناسي آدلريان
محدوديت هاي روان شناسي آدلريان
روان شناسي / روان درماني آدلريان
روان شناسي / روان درماني آدلريان
تاريخچه روان شناسي آدلريان
آدلريان قبل از ورود به دنياي روان پزشكي و در اوايل دهه ۱۹۹۰، زندگي و دوران حرفه اي خود را به عنوان يك چشم پزشك از سال ۱۹۸۵ شروع كرد.

وي به شدت مجذوب نظريه هاي سيگموند فرويد[۳] در مورد رفتار بشري شد و آن را به دقت مورد مطالعه قرار داد و با شجاعت بي بدليل از مفاهيم روانكاوي فرويد كه قبل از آن به شدت مورد انتقاد بود، دفاع كرد.

در سال ۱۹۰۷، يك فردي كه طرفدار و حامي فرويد بود، از آدلر دعوت كرد كه به عضويت حوزه و گروه داخلي وي در بيايد – توسط يك گروهي، بحث منحصر به فردي در عصر چهار شنبه صورت گرفته شد و تصمصم بر آن شد تا مبناهاي مربوط به يك نهضت روان كاوي را ايجاد كنند.

در نهايت، به دليل اختلافات نظري، آدلر و فرويد از يكديگر فاصله گرفتند و آدلر خودش پيشتاز رهيافت جديدي در يك روش درماني جديد شد و بلافاصله مكتب روان شناسي فردي را راه اندازي كرد.

در اين سيستم جديد، تاكيد بر اهميت مطالعه كليه افراد بود. نظريه آلد، به صورت رسمي در انجمن تفكر روان شناسي آزاد مطرح شد و بلافاصله بعد از آن، روزنامه روان شناسي فردي شروع به چاپ كرد.

روان درماني آدلريان
آدلر در حوزه مربوط به نظريه كلي شخصيت، روان درماني، و آسيب شناسي رواني پيش قدم بود، و روان شناسي آدلريان، بر توانايي شخصي در پذيرش احساس نابسندگي يا نالايقي و داشتن موقعيت پايين تر نسبت به بقيه افراد تاكيد دارد.

وي بر اين عقيده است كه فرد در زماني كه مورد تشويق قرار مي گيرد و احساس شايستگي و احترام در وي شكل مي گيرد، پاسخگويي و مشاركت بهتري را از خود نشان مي دهد.

در شرايط معكوس و در زماني كه فرد مورد مخالفت قرار مي گيرد و دلسرد مي شود، وي يك رفتار ناكارا از خود نشان مي دهد كه بيانگر ايجاد يك حالت رقابتي، شكست و عقب كشيدن در وي مي باشد.

زماني كه روش هاي گفتاري، براي تاثيرات مثبت تشويق مورد استفاده قرار گيرند، احساس بي نقص بودن و خوش بيني در فرد افزايش مي يابد.

آدلر به شدت بر اين عقيده بود كه
“بچه اي كه برخورد بدي با آن مي شود به يك بچه ترسو و دلسرد تبديل مي شود”، و الگوهاي رفتاري با كودكان بايد در حد چشم گيري ارتقا يابند تا حس مقبوليت، مهم بودن و احترام در آنان ايجاد شود و اين احساس خوب تمام وجود كودك را در بر گيرد.

آدلر معتقد بود كه احساس ناشايستگي و پست بودن، به خصوص در زماني كه فرد در سنين پايين احساس حقارت شخصيتي مي كند، مي تواند در نتيجه ترتيب تولد ايجاد شود.

همچنين عواملي از قبيل وجود يك محدوديت و معلوليت فيزيكي يا نبود همدلي اجتماعي براي ساير افراد، مي تواند منجر به ايجاد چنين احساسي در فرد شود.

مبتني بر الگوهاي رفتاري و سيستم هاي اعتقادي
اين روش درماني، توجه خاصي بر الگوهاي رفتاري و سيستم هاي اعتقادي دارد كه در دوران بچگي توسعه يافته است.

متخصصان باليني كه از اين روش درمان استفاده مي كنند، به شدت معتقدند كه اين استراتژي ها، پيشروهايي براي خود شناسي و رفتارهاي بعدي بوده و به صورت مستقيم بر نحوده ادراك فرد از خودش و ديگران در طول زندگي تاثير گذار است.

با آزمون اين الگوهاي رفتاري، ما به صورت كاراتري مي توانيم ابزارهاي مورد نياز را براي شناخت ارزش و معناي خود ايجاد كنيم.

با اين روش مي توان تغييراتي ايجاد كرد كه در نهايت منجر به بهبود نتايج درمان بيانجامد.

. با آزمون اين الگوهاي رفتاري، ما به صورت كاراتري مي توانيم ابزارهاي مورد نياز را براي شناخت ارزش و معناي خود ايجاد كنيم.

با اين روش مي توان تغييراتي ايجاد كرد كه در نهايت منجر به بهبود نتايج درمان بيانجامد.

۴ مرحله مربوط به درمان با استفاده از روش آدلريان
يك درمانگر آدلرياني به افراد در درك تفكرات، محرك ها و عواطفي، كه بر سبك زندگي آنها تاثير گذار است، كمك مي كند.

همچنين در طول درمان، درمان جو مورد تشويق قرار مي گيرد تا با توسعه بينش ها، مهارت ها و رفتار هاي جديد، يك روش كاراتر و مثبت تري را در زندگي خود بدست آورد.

همه اين موارد از طريق چهار مرحله درمان آدلريان به دست مي آيد:

ضرورت پيدا كردن يك درمانگر
يك رابطه صحيح درماني مابين درمان گر و شخصي كه مورد درمان است، ايجاد مي شود و آنها توافق مي كنند كه با يكديگر همكاري كنند تا بتوانند به صورت موثر و صحيحي مشكل را شناسايي كنند.

ارزيابي
درمانگر افراد را تشويق مي كند تا در مورد گذشته شخصي خودشان، گذشته خانواده شان، يادآوري هاي اوليه، عقايد، احساسات و محرك هاي خودشان صحبت كنند.

اين كار كمك مي كنند تا الگوي زندگي كلي فرد مشخص شود.

اين الگوي كامل زندگي شخصي شامل عواملي مي باشد كه ممكن است در مراحل اوليه درمان، به عنوان عوامل بي اهميت يا بي ربط در نظر گرفته شوند.

بينش
به فرد در حال درمان كمك مي شود تا روش هاي تفكر جديدي در مورد موقعيت خودش داشته باشد و اين روش ها را توسعه دهد.

جهت گيري مجدد و اصلاح بينش:
درمانگر به فرد كمك مي كند تا اقدامات جبراني و موثري را بكارگيرد كه منجر به تقويت بينش جديد يا تسهيل بينش هاي بعدي مي شود.

شناسايي ارزش ها و روان شناسي آدلريان
افرادي كه به درمان مراجعه مي كنند، مي خواهند تا بينش و ديدگاه خودشان را نسبت به رفتارهايشان تغيير دهند و واكنش مناسبي نسبت به وضعيت هاي مختلف زندگي خودشان داشته باشند.

روان درماني آدلريان، از يك فرايند شناسايي ارزشهاي آدلرياني استفاده مي كند، به نحوي كه شخص تحت درمان به صورت يك تشكيلات و سازمان مربوط به حيات شخصي معرفي مي شود كه شامل ترتيب تولد، بافت اجتماعي و ديگر فعاليت هاي محرك خارجي است و دربرگيرنده تاثيرات والديني مي باشد.

با شناخت اين تشكيلات و نحوه تاثير آن بر ارزش ذاتي، مقبوليت و انتظارات، يك فرد مي تواند شروع به پذيرش عواطفي كند كه آنها به عنوان يك كودك، نسبت به اتفاقات تجربه شده دارند.

اين پروسه ادراك، به افارد تحت درمان كمك مي كند تا ارزش هاي ذاتي صحيح خودشان را كه مستقل از بقيه مي باشد، شناسايي كنند (اين اتفاق ممكن است بار اولي باشد كه براي يك فرد صورت مي گيرد).

شناسايي ارزش هاي آدلرياني
شناسايي ارزش هاي آدلرياني به فرد اجازه مي دهد تا با يك ديد جديدي كه تغييرات مثبت را تقويت مي كند، به عقايد قبلي خود نگاه كند.

شناسايي ارزش ها صرفا مربوط به انجام موارد مهم، شناسايي مواردي كه شخصا براي خودتان مهم است، و انجام اقدام موثر كه با راهنمايي اين ارزش ها صورت مي گيرد، مي باشد.

تمرينات متفاوتي براي كمك به شناسايي ارزش هاي انتخابي بكار گرفته شده است كه به صورت راهنمايي براي هدايت رفتار موثر و ارادي عمل مي كند.

افرادي كه غرق در تفكرات خود مي شوند و تمايل دارند تا با احساسات دردناك مقابله كنند يا از آن اجتناب كنند، در انتخاب اقداماتي كه هدفمند و مطابق با ارزش ها باشد، با مشكل مواجه مي شوند.

از طريق آزاد سازي تفكر از چنين درگيري هايي، آنها به اقداماتي دست مي يابند كه مطابق با ارزش هاي حقيقي آنها بوده و اين افراد، اقدامات كامل و صحيحي را از خودشان بروز مي دهند.

انواع روش هاي درماني آدلرياني
روان درماني فردي آدلرياني، درمان مختصر، درمان زوج ها و درمان خانوادگي روش هاي درماني هستند كه به افراد كمك مي كنند تا از احساسات ناكارا و غير مفيد خود خلاص شده و تمركز خود را بر ايجاد اصلاحات در ارزش هاي پذيرفته شده، احساسات و رفتارهايي جلب كنند كه مانعي براي رشد مثبت افراد مي باشد.

تكنيك هاي آدلرياني از مكالمه سوكراتيك[۴] استفاده مي كند تا توسعه مربوط به وضعيت هاي كارا و مفيد را در حوزه هاي مختلفي از قبيل اعتماد به نفس، ارزش دهي به خود، و مهم تلقي كردن خود را رشد دهد.

اين وضعيت منجر به افزايش توانايي فرد براي مشاركت طبيعي و ايجاد روابط محكم مي شود.

بزرگترين هدف اين نوع درمان، از بين بردن عقايد و رفتار ها مخرب (كه فرد به صورت مستقل و ناخودآگاه در مراحل قبل از درمان از آنها استفاده مي كرد) و جايگزيني ابزارهايي مي باشد كه به فرد اجازه مي دهد تا اعتماد به نفس و شخصيت اجتماعي خود را تقويت كند.

محدوديت هاي مربوط به روان شناسي آدلرياني
روش درماي آدلريان، يك روش زمان بر بوده و اين رهيافت ممكن است در مورد افرادي كه به دنبال درمان سريع تر يا راه حل هاي سريع در مورد نگراني هاي خودشان هستند، بهترين مطالعه نباشد.

علاوه بر آن، بخش مهمي از اين رهيافت شامل شناسايي اتفاقات صورت گرفته در دوران كودكي مي باشد، و افرادي كه تمايل به بررسي گذشته خانواده يا وضعيت جسمي خودشان ندارند، ممكن است اين رهيافت را يك رهيافت مناسب براي خودشان ندانند.

يك انتقاد ديگري كه به اين رهيافت وارد است كاهش بالقوه اثر بخشي آن، در مورد افرادي است كه داري بينش محدودي بوده و/يا با نگراني هايي مواجه هستند كه بر توانايي كاركرد آنها تاثير دارد.

هر چند كه روش درماني آدلريان در چندين مطالعه تاييد شده است، ولي آزمايش هاي بيشتر مي تواند منجر به فراهم سازي شواهد گسترده تر در مورد كاربرد اين روش شده و حمايت خوبي از مزايايي اين رهيافت به عمل آورد.

مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين

منبع:مشاوركو : مركز مشاوره روانشناسي و مشاوره آنلاين-روان شناسي/روان درماني آدلريان



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1398/2/25 
زمان : ۱۸
[ ]